15 Mayıs 2018, saat 10:30’da, Merkezimizin katkılarıyla, “Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) Türkiye Tecrübeleri ve Tarımsal Yatırımların Sonuçları” konulu seminer Ziraat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Ziraat Fakültesi Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ergin DURSUN ve JICA Başkanı ve aynı zamanda Su Ürünleri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hasan ATAR’ın açılış konuşmaları ile başlayan seminerin birinci oturumu JICA Türkiye Ofisi Başkanı Sayın Takehiro YASUI’nin sunumu ile devam etti. İkinci oturumda ise Japonya’ya giderek tarımsal katma değer konusunda tecrübe transferi gerçekleştiren ve Trabzon koşullarında “Süt Reçeli”nin üretimi ve pazarlanması ile ilgili girişimci Uğur ALKURT ve Trabzon Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Coşkun KUTUROĞLU sunumlarını gerçekleştirdiler. Seminer, Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümü öğretim üyesi aynı zamanda APAM yönetim kurulu üyesi Doç. Dr. Oğuz Can TURGAY’ın kapanış konuşması ile sona erdi. Seminere; akademisyen, öğrenci ve konuya ilgi duyan çeşitli kurumlardan yaklaşık 80 misafir katıldı.