Ankara Üniversitesi Asya-Pasifik Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (APAM)’ın katkılarıyla Bilkent Üniversitesi Tarih Bölümü tarafından organize edilen Kazan-İstanbul-Tokyo Üçgeninde Bir Tatar-Türk Seyyah: Abdürreşit İbrahim” konulu panel ve fotoğraf sergisi 19 Nisan 2018 tarihinde Bilkent Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Binası’nda gerçekleşti.

Panelin açılış konuşmaları, Japonya’nın Ankara Büyükelçisi Akio MIYAJIMA, TEPE BETOPAN Genel Müdürü ve Abdürreşit İbrahim’in torunu Abdürreşit Münir İSKER ve Bilkent Üniversitesi Tarih Bölümü Başkanı Doç. Dr. Mehmet KALPAKLI tarafından yapıldı.

Panelde, Prof. Dr. Hakan KIRIMLI, Prof. Dr. Ali Merthan DÜNDAR, Prof. Dr. İbrahim MARAŞ ve Doç. Dr. İsmail TÜRKOĞLU konuşma yaptılar.

Etkinliğin ardından Abdürreşit İbrahim ile ilgili fotoğraflar ve belgeler sergilendi.

Panele Büyükelçilik mensupları, akademisyen, öğrenci ve konuya ilgi duyan çeşitli kurumlardan 100’e yakın dinleyici katıldı.

Panelin haberi ulusal gazeteler ve haber sitelerinde yayımlanmıştır.