Tokyo Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Kaoru IOKIBE, APAM Müdürü Prof. Dr. Ali Merthan DÜNDAR’ın davetlisi olarak 2 Ekim 2018’de Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi’nde “Modern Japonya’nın Meydan Okuması” konulu bir konferans verdi.

Iokibe, Osmanlı İmparatoru Sultan 2. Abdülhamid’in zamanın Japon İmparatoruna hediyeler gönderdiği Ertuğrul Fırkateyni’nin geri dönüş yolunda ülkenin güneydoğu kıyılarında kazada battığını anımsattı.

Prof. Kaoru IOKIBE, Türk-Japon ilişkilerine ilişkin “Japonya ve Türkiye birbirlerine dostlukla bağlıdır. Dostlukların sevgi dolu hatıraları olmalı ki dostlukları zenginleşebilsin.” dedi.

Konferansa Japonya’nın Türkiye Büyükelçisi Ekselansları Akio MIYAJIMA, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldılar.